Συνεχείς εναλλαγές προσήμων και επενδυτική νευρικότητα στη Wall Street

Στα ίδια περίπου επίπεδα με χθες (17/4) παρέμεινε η Wall Street, με τις κινήσεις των επενδυτών να είναι σπασμωδικές, «ισορροπώντας» μεταξύ εταιρικών αποτελεσμάτων και φόβων για ύφεση.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων της Τρίτης (18/4), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,03% στις 33.976,63 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 0,04% στις 12.153,41 μονάδες, ενώ αντίθετα ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 4.154,82 μονάδες.

Ο αξιωματούχος της Fed,

Τζέιμς Μπούλαρντ επανέλαβε τις εκκλήσεις του για υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν ανησυχεί για μια πιθανή τραπεζική κρίση και δεν βλέπει να εισέρχεται η αμερικανική οικονομία σε ύφεση σύντομα. «Η αγορά εργασίας φαίνεται πολύ, πολύ ισχυρή. Και η συμβατική σοφία είναι ότι αν έχεις μια ισχυρή αγορά εργασίας η οποία οδηγεί σε ισχυρή κατανάλωση... που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας... δεν φαίνεται η κατάλληλη στιγμή να προβλέψει κανείς ότι θα υπάρξει ύφεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2023» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Atlanta Federal Reserve, Ραφαέλ Μπόστιτς σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει πιθανότατα άλλη μια αύξηση των επιτοκίων μπροστά της καθώς συνεχίζει την προσπάθεια για να μειώσει τον πληθωρισμό. «Άλλη μια κίνηση θα πρέπει να είναι αρκετή για εμάς προκειμένου στη συνέχεια να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε πώς η πολιτική μας περνά στην οικονομία και για να καταλάβουμε κατά πόσο ο πληθωρισμός επιστρέφει πίσω στον στόχο μας», σημείωσε ο Μπόστιτς μιλώντας στο CNBC.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,8% τον Μάρτιο, στις 1,42 εκατ. από 1,43 εκατ. το Φεβρουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μεγαλύτερη πτώση στις 1,4 εκατ. Οι οικοδομικές άδειες, που αποτελούν βασικό δείκτη για την πορεία της κατασκευαστικής δραστηριότητας, σημείωσαν βουτιά 8,8% στις 1,41 εκατ.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα των κερδών μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά, οι επενδυτές αναζητούν πληροφορίες για το πώς οι εταιρείες έχουν αντέξει εν μέσω μιας περιόδου επίμονου πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις χρηματοοικονομικές εταιρείες μετά τις χρεοκοπίες τραπεζών τον περασμένο μήνα που προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρο τον κλάδο.

Κέρδη για πετρέλαιο και χρυσό

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, επιστρέφοντας στα θετικά πρόσημα μετά το sell off που προηγήθηκε. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την Κίνα βοήθησαν την επενδυτική ψυχολογία που έχει πληγεί από τις επίμονες ανησυχίες για μια μεγάλη οικονομική επιβράδυνση ή και ύφεση στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου πρόσθεσε 3 cents ή λιγότερο από 0,1% και έκλεισε στα 80,86 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1 cent στα 84,77 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

Σε τροχιά κερδών επανήλθε και ο χρυσός έπειτα από ένα διήμερο σερί απωλειών. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 12,70 δολάρια ή 0,6% και έκλεισε στα 2.019,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 18 cents ή 0,7% στα 25,26 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός του ίδιου μήνα πρόσθεσε 3 cents ή 0,6% στα 4,09 δολάρια η λίβρα.

WALL STREET ΗΠΑΡάφαελ ΜπόστιτςΤζέιμς ΜπούλαρντΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑύφεσηενάρξεις κατοικιώνFEDΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Τυχαία Θέματα