Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκουτέρες: Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συναντήθηκε στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε μία

λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, και για τον διορισμό νέου απεσταλμένου του Οργανισμού στην Κύπρο.

Στο επίκεντρο και οι σχέσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ

Παράλληλα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τις ηγεσίες των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων American Jewish Committee (AJC) και American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, η οποία είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, στη Λευκωσία, στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ κατά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα.

Έγινε ακόμα ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Διάδρομο Ασίας – Μέσης Ανατολής, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα με την Ευρώπη.

ΜητσοτακηςΓκουτέρεςΟΗΕΕΛΛΑΔΑΙσραήλΗΠΑΚυπριακόΝέα Υόρκη
Keywords
Αναζητήσεις
synantisi-mitsotaki-gkouteres-stirixi-stin-epanenarxi-ton-synomilion-gia-to-kypriako.htm
Τυχαία Θέματα