Συνάντηση Δένδια με το Λιθουανό ομόλογό του-Τι θα συζητηθεί

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Λιθουανίας, Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις στην Αθήνα αύριο 20/10, αναμένεται και η συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί θα έχουν περίπου στις 12.00 κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα οι διευρυμένες συνομιλίες.

Οι δύο Υπουργοί

Εξωτερικών, θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ περίπου στη 13:15, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ τους, αναμένεται να καλύψουν ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε ποικίλους τομείς, του συντονισμού εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού – προσφυγικού και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπ.Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, βρέθηκε την Τετάρτη 19/10 στο Κίεβο προκειμένου να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, με τη συνάντησή τους να διακόπτεται από σειρήνες.

ΔένδιαςΛΑΝΤΣΜΠΕΡΓΚΙΣσυνάντησηΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα