Συναντίληψη Χατζηδάκη-Στουρνάρα: Οι οιωνοί είναι άριστοι για την οικονομία

18:45 4/7/2023 - Πηγή: Reporter
”Οι οιωνοί είναι άριστοι” τόνισε με έμφαση ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη αποτυπώνοντας το κλίμα που επικράτησε κατά την 90λεπτη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης στο Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.Πέρα από τα θετικά μηνύματα που εξέπεμψαν από κοινού για την πορεία της οικονομίας και οι δυο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν
στην άποψη ότι θα πρέπει να μην υποκύψει η κυβέρνηση σε "δημοσιονομικούς πειρασμούς". Όπως, μάλιστα, αναφέρεται, στη συνάντηση ετέθησαν το σύνολο των θεμάτων της οικονομίας, ενώ εκφράστηκε αισιοδοξία για την ανάκτηση, σύντομα, της επενδυτικής βαθμίδας. Μάλιστα ο Διοικητής της ΤτΕ παρέδωσε και επίσημα την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική για το 2023 -24.

“Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχαμε εξαιρετική συνεργασία όταν ήταν υπουργός Οικονομικών κι εγώ Ανάπτυξης” ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Χατζηδάκης συμπληρώνοντας ότι:

“Συμφωνήσαμε να έχουμε τακτικές επαφές, σεβόμενοι πάντα την ανεξαρτησία της ΤτΕ. Και οι δυο είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και θεωρούμε ότι αυτήν την περίοδο συντρέχουν μια σειρά από προϋποθέσεις που ενισχύουν αυτή την εικόνα αισιοδοξίας.

Η ελληνική οικονομία έχει κάνει βήματα μπροστά στο επίπεδο της αύξησης των επενδύσεων, της αύξησης των εξαγωγών, της αύξησης του ΑΕΠ, της μείωσης της ανεργίας. Και είναι στο χέρι μας εφαρμόζοντας την σωστή οικονομική πολιτική και ειδικά την σωστή δημοσιονομική πολιτική μακριά από δημαγωγικούς πειρασμούς, να προχωρήσουμε μπροστά, στέλνοντας το μήνυμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ότι η χώρα μας ακολουθεί μία πορεία Ευρώπης και κοινής λογικής, μια πορεία σαν κι αυτή που ακολούθησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επιταχύνοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες και εκπλήσσοντας ευχάριστα για την αποφασιστικότητά μας. Στόχος η Ελλάδα να γίνει μια πραγματικά προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην οικονομία” ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας, αφού εξέφρασε τη συγκίνησή του για την επιστροφή του στον χώρο του Υπ. Οικονομικών μετά από 11 χρόνια, τόνισε ότι “η Ελλάδα είναι πια τελείως διαφορετική από αυτή που ήταν τότε και της ανοίγεται μπροστά ένας καθαρός ορίζοντας στην οικονομία.

Με τον Υπουργό είχαμε την ευκαιρία και κάναμε μια επισκόπηση των οικονομικών εξελίξεων: Μακροοικονομικά, δημοσιονομικά, τραπεζικό σύστημα. Και καταλήξαμε σε μία λέξη: Υπάρχει συναντίληψη. Και του είπα ότι, πέραν βεβαίως από τα θέματα στα οποία έχουμε αρμοδιότητα, που είναι θέματα νομισματικής πολιτικής, θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, στο καταστατικό προβλέπεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι και σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου για οποιαδήποτε θέματα μπορεί να βοηθήσει και το Υπουργείο βεβαίως θέλει βοήθεια. Έχουμε ένα τμήμα ερευνών, ίσως το μεγαλύτερο στη χώρα. Θα είναι στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών σε όποια θέματα χρειαστεί τη συνδρομή της Τραπέζης της Ελλάδος. Νομίζω ότι οι οιωνοί είναι άριστοι".

Να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα ο Κωστής Χατζηδάκης θα συναντήσει τις ηγεσίες των τραπεζών.

Γιώργος Αλεξάκης

ΧατζηδάκηςΣτουρνάρας
Keywords
Αναζητήσεις
synantilipsi-chatzidaki-stournara-oi-oionoi-einai-aristoi-gia-tin-oikonomia.htm
Τυχαία Θέματα