Σύμβουλος Ζελένσκι: 13.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί

Έως και 13.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας, όπως αποκάλυψε σύμβουλος του προέδρου της Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ειδικότερα, μιλώντας την Πέμπτη σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ είπε ότι από 10.000 έως 13.000 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο.

«Έχουμε επίσημα στοιχεία από το γενικό επιτελείο, έχουμε επίσημα στοιχεία από την ανώτατη διοίκηση, και ανέρχονται σε (μεταξύ) 10.000 και 12.500 έως 13.000 νεκρούς», δήλωσε στο Channel 24 της Ουκρανίας την Πέμπτη.

«Είμαστε ανοιχτοί στο να μιλήσουμε για τον αριθμό των νεκρών», πρόσθεσε, λέγοντας ότι περισσότεροι στρατιώτες τραυματίστηκαν παρά σκοτώθηκαν.

Ο αριθμός των στρατιωτικών απωλειών δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Ο Ποντολιάκ πρόσθεσε ότι ο Ζελένσκι θα δημοσιοποιήσει τα επίσημα δεδομένα «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Να σημειώσουμε, πάντως, πως τον περασμένο μήνα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ,, στρατηγός Μαρκ Μάιλι, δήλωσε ότι περίπου 100.000 Ρώσοι και 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματίστηκαν από την έναρξη του πολέμου.

Η απόκλιση είναι τεράστια, αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες, αλλά και αμάχους.

ΖελένσκιΟυκρανίαπόλεμοςΡωσία
Keywords
Τυχαία Θέματα