Συμμαχία ΗΠΑ-Γερμανίας για την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας

23:12 7/2/2022 - Πηγή: Reporter

Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε απόψε (7/2) η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε συνεννόηση με τη Γερμανία για την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών τους προς τους δημοσιογράφους, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι «η Γερμανία είναι ένας από τους στενότερους σύμμαχους των ΗΠΑ», προσθέτοντας πως με τον καγκελάριο Σολτς συζήτησαν τις δράσεις που θα αποτρέψουν τη Ρωσία

από το να κάνει κινήσεις περαιτέρω επιθετικότητας στην Ανατολική Ευρώπη και στα σύνορα με την Ουκρανία.

Πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών στον Λευκό Οίκο, ο Γερμανός καγκελάριος είχε δηλώσει πως βρίσκονται σε εξέλιξη «σημαντικές συνομιλίες στο πλαίσιο της διατλαντικής συνεργασίας, μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ και φυσικά στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ. Είμαστε στενά συνδεδεμένοι και ενεργούμε σε συμφωνία σε ό,τι αφορά την υπέρβαση αυτής της κρίσης. Το θέμα είναι τώρα η ένταση που συνδέεται με την κρίση στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με διαρροή συνεργατών του Μπάιντεν προς τα media μετά από τη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Σολτς, η πιθανότητα αποστολής επιπλέον στρατευμάτων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη παραμένει ανοιχτή.

Τζο ΜπάιντενΌλαφ ΣολτςΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Συμμαχία ΗΠΑ-Γερμανίας,symmachia ipa-germanias