Συμφωνία Κατάρ- Κίνας για προμήθεια LNG

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ QatarEnergy και η κινεζική εταιρεία κοινής ωφελείας Guangdong Energy έχουν συνάψει μακροπρόθεσμη συμφωνία πώλησης και αγοράς (SPA) για την προμήθεια Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Κίνα.

Η QatarEnergy ανακοίνωσε την είδηση μέσω των

social media, σημειώνοντας πως η θυγατρική της που παράγει LNG, Ras Laffan LNG υπέγραψε αυτό το μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Guangdong Energy.

Επιπλέον, αυτή η συμφωνία αφορά την προμήθεια ενός εκατομμυρίου τόνων LNG ετησίως στην Κίνα. Θα ξεκινήσει το 2024 και θα διαρκέσει για περίοδο δέκα ετών.

Οι παραδόσεις LNG στο πλαίσιο της SPA θα χρησιμοποιούν τον στόλο των πλοίων μεταφοράς LNG, των Q-Flex και Q-Max του Κατάρ. Έτσι, αυτό θα επιτρέψει στην Guangdong Energy να λαμβάνει LNG κυρίως στους τερματικούς σταθμούς LNG των λιμανιών Dapeng και Zhuhai.

Ο Saad Sherida Al-Kaabi, Διευθύνων Σύμβουλος της QatarEnergy, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνάψουμε αυτή τη μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας με την Guangdong Energy Group... Αυτή η συμφωνία αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να είμαστε ένας αξιόπιστος ενεργειακός εταίρος για ( …) την Κίνα.»

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Qatargas για αυτή τη νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας LNG.

Υπενθυμίζουμε ότι η QatarEnergy ξεκίνησε το North Field East Project το 2020 για να επεκτείνει την παραγωγή LNG. Το έργο πρόκειται να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα από 77 mtpa σε 110 mtpa m στην πρώτη φάση.

Η δεύτερη φάση, που ονομάζεται North Field South Project, θα ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγική ικανότητα της χώρας σε 126 mtpa.

Πρόσφατα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για αυτά τα έργα, η εταιρεία παρήγγειλε τέσσερα πλοία μεταφοράς LNG από την Hudong-Zhonghua Shipbuilding.

ΚατάρΚίναLNG
Keywords
Τυχαία Θέματα