Συμφωνία και για το «εμβόλιο» της οικονομίας:Εγκρίθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε συμφωνία για τις λεπτομέρειες του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της Ε.Ε. για την περίοδο 2021-2027 κατέληξαν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξέλιξη η οποία θεωρείται αναγκαία συνθήκη για την ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφθασαν σε πολιτική συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. και το Ταμείο Ανάκαμψης» έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της γερμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για την ολοκλήρωση

των σχετικών διαδικασιών απαιτείται και η επίσημη έγκριση του deal.

Πρόκειται, πάντως, για ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι απαραίτητη ώστε να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις προς τα κράτη-μέλη. Καλώς εχόντων των πραγμάτων αυτό θα συμβεί στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Αν συνυπολογίσουμε και τις καλές ειδήσεις από τη μεριά του εμβολίου, το 2021, από το δεύτερο τρίμηνο κι έπειτα αναμένεται να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη.

Όσο για την Ελλάδα, αναμένεται να εισπράξει συνολικά 27 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκ των οποίων τουλάχιστον 2,7 δισεκατομμύρια αναμένεται να εκταμιευτούν εντός του επόμενους έτους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ταμείο ΑνάκαμψηςΚΟΜΙΣΙΟΝΕυρωκοινοβούλιοΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα