Συμφωνία για β' γύρο συνομιλιών Ουκρανίας - Ρωσίας απόψε

14:50 2/3/2022 - Πηγή: Reporter

Δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, θα υπάρξει απόψε (2/3) το βράδυ σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Το πρακτορείο επικαλείται βοηθό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ενώ την πληροφορία επιβεβαιώνουν πλέον και ρεπορτάζ δυτικών ΜΜΕ.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, εφόσον δεν υπάρχουν τελεσίγραφα από τη ρωσική πλευρά, ενώ δεν υπάρχει ακριβής χρόνος για τη συνάντηση». Αυτό είχε δηλώσει νωρίτερα την Τετάρτη ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

«Τώρα

είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και διπλωματία, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε κανένα ρωσικό τελεσίγραφο... Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή το πότε θα γίνουν οι επόμενες διαπραγματεύσεις», ανέφερε το RIA Novosti, επικαλούμενο τον Κουλέμπα.

Έτοιμη για δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα και η Ρωσία, δια στόματος Σεργκέι Λαβρόφ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ωστόσο, έστειλε και απειλητικά μηνύματα. Ο Λαβρόφ εκτός από τις αναφορές για διπλωματική λύση, άφησε ανοιχτή την... απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων.

Χαρακτηριστικά, ο Ρώσος ΥΠΕΞ σχολίασε ότι «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να πυρηνικός και καταστροφικός».

ΟυκρανίαΡωσία
Keywords
Τυχαία Θέματα