Συγκρατημένα κέρδη στις ασιατικές αγορές- Συνάντηση... κορυφής ΗΠΑ-Κίνας

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής (18/3), με εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης Hang Seng κινήθηκε μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους, για να κλείσει τελικά στα «κόκκινα» μια ευμετάβλητη εβδομάδα, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες τη Δευτέρα και την Τρίτη πριν ανακάμψει εντυπωσιακά τις επόμενες δύο ημέρες.

Παράλληλα, πρόεδρος των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συνομιλήσει με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να συζητήσουν θέματα όπως ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφασή της να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική πολιτική της. Σε μια ευρέως αναμενόμενη απόφαση, η ιαπωνική κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η BoJ προειδοποίησε για «εξαιρετικά υψηλές αβεβαιότητες» σχετικά με το πώς η κατάσταση στην Ουκρανία θα επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα και τις τιμές στην Ιαπωνία.

Κατά τα άλλα, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενέκρινε την Τετάρτη την πρώτη της αύξηση των επιτοκίων σε περισσότερα από τρία χρόνια, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας την Πέμπτη αύξησε τα επιτόκια για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ανέβηκε 0,65%, κλείνοντας στις 26.827,43 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,17% στις 21.464,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε 1,12% στις 3.251,07 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,32% στις 12.328,65 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted σημείωσε οριακή άνοδο 0,05% και έκλεισε στις 17.456,52 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,46% στις 2.707,02 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.294,40 μονάδες, κερδίζοντας 0,60%.

ασιατικές αγορέςΑΣΙΑΩκεανίαιαπωνίαΑυστραλίαΚίναΧονγκ Κονγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα