Συγκλονιστικά βίντεο από τις διασώσεις στην Οξυά Καρδίτσας

Συνολικά έξι άνθρωποι απομακρύνθηκαν το πρωί της Τρίτης από την Οξυά της Καρδίτσας στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με δύο ελικόπτερα υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Πολιτικής Προστασιας Νίκου Χαρδαλιά. Σε όσους κατοίκους δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους θα δοθούν νερό και τρόφιμα καθώς λόγω της επέλασης του «Ιανού» η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Η πρώτη πτήση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί με το μικρότερο από τα δύο ελικόπτερα που επιστρατεύτηκε να προσγειώνεται σε ένα ξέφωτο μεταφέροντας στο γήπεδο του Μουζακίου μια ηλικιωμένη καρκινοπαθή, μια έγκυο μητέρα

και το 1,5 έτους παιδί της.

Η δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 9:30 με διασώστες να μεταφέρουν εκλωβισμένου σε ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που δεν μπορούσε να προσγειωθεί.

«Νιώθουμε μια χαρά, πιαστηκαμε με τους πυροσβέστες και σωθήκαμε» είπε ένας άνδρας από τη δεύτερη ομάδα των διασωθέντων.

Τεράστια καταστροφή

Ο Ιανός πάντως έχει ανοίξει πληγές στην Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή. Γέφυρες γκρεμίστηκαν, χιλιάδες στρέμματα καλύφθηκαν από τόνους νερού, επιχειρήσεις κατεστραμμένες, σπίτια πλημμυρισμένα και ζώα πνιγμένα, είναι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί στην Καρδίτσα η οποιά μετρά τις πληγές της από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας με τρεις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ παραμένει αγνοούμενη η 43χρονη φαρμακοποιός από το Μουζάκι.

Οι κάτοικοι στην Αργιθέα παραμένουν αποκλεισμένοι. Το Ριζοβούνι έχει μετατραπεί σε απέραντη λίμνη λάσπης με τους κατοίκους ανήμπορους να βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. Δέκα οικισμοί στην Καρδίτσα παραμένουν αποκλεισμένοι με τους κατοίκους τους να περιμένουν τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής να τους πάνε τρόφιμα και νερό ή και να τους μεταφέρουν σε πιο ασφαλές σημείο.

Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής και στα Φάρσαλα. Όπως λένε οι κτηνοτρόφοι βρήκαν τα ζώα τους θαμμένα μέσα στη λάσπη και κάποια άλλα τα παρέσυρε ο χείμαρρος. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση σε όλα τα βουνά των Αγράφων, έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και αυτό χειροτερεύει την κατάσταση. Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι και χρειάζονται βοήθεια.

Οξυά Καρδίτσαςδιασώσειςδιάσωση
Keywords
Τυχαία Θέματα