Συμπληρωματική τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη- Βορίδης: Ενισχύουμε τη δικαστική κρίση

17:48 7/4/2023 - Πηγή: Reporter

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση με την μορφή τροπολογίας προκειμένου να θωρακίσει τη δικαστική κρίση για την κάθοδο ή μη του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη ανέλυσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα,

μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης που επεξεργάζεται το «ερανιστικό» νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη στην Ολομέλεια, ο κ. Βορίδης, τόνισε πως είναι αδιανόητο να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης που να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, καθοδηγητή, εκφραστή ή αρχηγό κόμματος.

«Τα έχουμε πει στη διάταξή μας αυτά. Βλέπω μια συζήτηση σα να περιμένει κάποιος ότι αυτή η νομοθετική μας βούληση δεν θα ευοδωθεί. Θα παρακαλούσα όποιος θέλει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας να κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη να μας το πει ευθαρσώς. Εμείς λεμέ αυτό δεν είναι νοητό και έχουμε κάνει συγκεκριμένη διαδικασία και έχουμε φτάσει σε συγκεκριμένο πλαίσιο μετά από πολλή σκέψη σε σειρά δεδομένων», είπε.

Εν συνεχεία, τόνισε: «Θέλουμε τώρα να ενισχύσουμε δικαστική κρίση. Τίποτα περισσότερο, να τη θωρακίσουμε, να την κάνουμε πιο ισχυρή. Να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης όπου αυτή καταλήξει. Ούτε προδικάζουμε, ούτε ξέρουμε τι θα κάνει ο Άρειος πάγος. Θέλουμε να είναι ισχυρή. Σε αυτή την κατεύθυνση της ενίσχυσης δικαστικής κρίσης θα είναι η εκδήλωση συμπληρωτικής παρέμβασής μας».

Καστανίδης: Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει κάθε σχετικό μέτρο

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που είχε στηρίξει την αρχική τροπολογία για το μπλόκο στον Κασιδιάρη, σε δήλωση του ο Χάρης Καστανίδης είπε πως το κόμμα του υποστηρίζει κάθε σχετικό μέτρο.

«Υποστηρίζουμε κάθε μέτρο που αποκλείει μια εγκληματική οργάνωση από τη συμμετοχή της στις εκλογές, γιατί αυτό είναι η προστασία της Δημοκρατίας. Εγκαλούμε όμως ταυτόχρονα την Κυβέρνηση για προχειρότητα και ανευθυνότητα, γιατί χρειάστηκε μέχρι τώρα να φέρει τρεις ρυθμίσεις, πράγμα που δεν θα συνέβαινε εάν άκουγε εξαρχής και πριν δύο χρόνια τις υπεύθυνες προτάσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Λυπούμαστε γιατί για άλλη μια φορά αποδεικνύει τους χαρακτηρισμούς που ανέφερα προχειρότητα και ανευθυνότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΒορίδηςΚασιδιάρηςΕΡΑΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα