Στρώνεται ο δρόμος για πώληση Avramar- Ενδιαφέρον από 2 fund

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της Avramar προέκυψε από τις συζητήσεις της διοίκησης της εταιρείας με τις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες επιτεύχθηκε συμφωνία για ενδιάμεση χρηματοδότηση με την ενεχυρίαση των μετοχών από τις τράπεζες.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την πώληση του μεγαλύτερου ομίλου ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η διοίκηση της Avramar υπέγραψε

νέα δανειακή σύμβαση και βάζει πωλητήριο.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε τυχαία και για την υλοποίηση της συμφωνίας έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι έχει ήδη εκφραστεί ενδιαφέρον από επενδυτές.

Γίνεται λόγος μάλιστα για ενδιαφέρον δύο fund, ένα αμερικανικό και ένα ευρωπαϊκό.

Εκτιμάται δε ότι μετά τις 20 Απριλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία του due diligence με τους ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στην εταιρεία.

Τρομερές δυσκολίες

Είναι γνωστό ότι η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στην Avramar υπερβαίνει τα 350 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία δάνεια, ύψους 25 εκατ. ευρώ, τα οποία εκταμιεύθηκαν σε δόσεις με τελευταία τον Ιούνιο του 2022, η εταιρεία τα έλαβε με εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ).

Το cashflow της εταιρείας έχει μειωθεί, η παραγωγή της έχει συρρικνωθεί πάνω από 20% και η ενδιάμεση χρηματοδότηση έρχεται ως... από μηχανής θεός για τη μεταβατική περίοδο μέχρι να βρεθεί επενδυτής.

Η Avramar καλύπτει προσωρινά τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας και των άλλων εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο μέτοχοι του οποίου είναι το κρατικό επενδυτικό fundMubadala, και το αμερικανικό fund Amerra Capital.

Γιώργος Αλεξάκης

#AVRAMAR #εξέλιξη #επιχείρηση #πωληση
Keywords
Αναζητήσεις
stronetai-o-dromos-gia-polisi-avramar--endiaferon-apo-2-fund.htm
Τυχαία Θέματα