Στουρνάρας: Αν συνεχίσουμε έτσι «θα βγει ο λογαριασμός» στην ανάπτυξη

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Αν συνεχίσουμε όπως έχει ξεκινήσει αυτή η κυβέρνηση θα βγει ο λογαριασμός», ανέφερε ο διοικητής

της ΤτΕ, «παρά την κάμψη στην παγκόσμια οικονομία και ενώ η Ευρωζώνη είναι σε κατηφόρα».

Αντίθετα, στην Ελλάδα, «ανακάμπτουν οι επενδύσεις, το διαθέσιμο εισόδημα και η απασχόληση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ΤτΕ περιμένει η ανάπτυξη να κινηθεί στο 2,4% με 2,5%.

«Έχει σημασία πάντως να συνεχίσουμε την καλή σχέση με τους εταίρους μας και να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχεία. Να διαπραγματευτούμε τα χαμηλότερα πλεονάσματα αλλά πάντα με καλή σχέση με τους εταίρους».

Επίσης, ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015 ακολούθησε μια αρκετά συνετή δημοσιονομική πολιτική και έβαλε βάσεις για το μέλλον. Υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση κατέβασε την οροφή των δαπανών και βελτίωσε την κατάσταση.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «εκφράζει την κοινή λογική και τον ρεαλισμό», θυμίζοντας ότι ανέλαβε υπουργός Οικονομικών με τρία κόμματα στην εξουσία, ενώ υποστήριξε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση τον θεώρησε πολιτικό αντίπαλο».

Στουρνάραςανάπτυξη
Keywords
Τυχαία Θέματα