«Στοπ» σε ουκρανικά εμπορικά πλοία από το ρωσικό ναυτικό

Η ουκρανική κυβέρνηση είπε ότι το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Princess Nicole υπό ουκρανική σημαία, προσεγγίστηκε από ρωσικά πολεμικά πλοία και έκανε μια παράλογη και απότομη αλλαγή πορείας ενώ κατευθυνόταν στο νησί Snake, γνωστό και ως νησί Zmiinyi.

Η ουκρανική κρατική υπηρεσία συνοριοφυλάκων ανέφερε επίσης ότι ένα άλλο πλοίο, που φέρεται να έπλεε στα ρωσικά ύδατα, κοντά στο Snake Island,

έλαβε εντολή να πλησιάσει τους Ρώσους για να επιτρέψει την επιθεώρηση.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να επιτέθηκαν στο Snake Island με αντικρουόμενες αναφορές για την τύχη 13 Ουκρανών συνοριοφυλάκων.

Η Dryad Global αναγνώρισε το πλοίο ως Afina, ένα bulker χωρητικότητας 35.419 dwt, με σημαία Ουκρανίας, το οποίο διαχειρίζεται η Transship Ltd στην Οδησσό, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis. Το Princess Nicole είναι ένα bulker χωρητικότητας 28.215 dwt, το οποίο διαχειρίζεται η Roadstead Terminal Concord στην Ουκρανία.

Τα δύο πλοία έχουν σχεδόν 50 άτομα πλήρωμα και μεταφέρουν χιλιάδες τόνους σιτηρών και καυσίμου ντίζελ σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Και τα δύο πλοία είχαν σταματήσει στο λιμάνι της Κωνστάντζας της Ρουμανίας την προηγούμενη μέρα και τώρα μεταφέρονται στην Κριμαία.

ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΡωσίαΟυκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα