Στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού–Η επιτροπή δέχτηκε την αναφορά της

H Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα ενός εκ των θυμάτων μίλησε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η κα Καρυστιανού μαζί με την ομιλία της, κατέθεσε αναφορά για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το θέμα συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η Επιτροπή έκανε δεκτή την αναφορά και το ζήτημα παραπέμπεται για γνωμοδότηση στην Επιτροπή Ελευθεριών και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Μεταφορών.

«Η φωνή μας ενώθηκε μαζί με αυτήν 1,3 εκατ. Ελλήνων, μέσω του διαδικτυακού ψηφίσματος. Πέντε μέρες μετά τη σύγκρουση, μάζεψαν

τα συντρίμμια και μπάζωσαν τον χώρο, δεν άφησαν κανένα στοιχείο. Βρισκόμαστε εδώ ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που και ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κυρία Καρυστιανού, μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Νεα Αριστερά: Διεθνώς απομονωμένη η ΝΔ

«Η συγκλονιστική ομιλία της κυρίας Καρυστιανού στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπύκνωσε το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας: η συγκάλυψη δεν θα περάσει!», αναφέρει η Νέα Αριστερά.

«Η απόφαση της Επιτροπής Αναφορών να συνεχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης στις αρμόδιες επιτροπές συνιστά ενα ακόμα επεισόδιο διεθνούς απομόνωσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα κάνουμε ούτε βημα πίσω. Να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών», πρόσθεσε η Νέα Αριστερά.

#ΜΑΡΙΑ_ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ #ΕΠΙΤΡΟΠΗ #Ευρωκοινοβούλιο #Τέμπη
Keywords
Αναζητήσεις
sto-evrokoinovoulio-i-maria-karystianoui-epitropi-dechtike-tin-anafora-tis.htm
Τυχαία Θέματα