Στο αρχείο λόγω παραγραφής οι καταγγελίες Μπεκατώρου

13:57 8/2/2021 - Πηγή: Reporter

Κλείνει με την αρχειοθέτηση της δικογραφίας η υπόθεση των καταγγελιών της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου σε βάρος παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Όπως αναμενόταν, ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος, που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση, αρχειοθέτησε τη δικογραφία που αφορά τις καταγγελλόμενες πράξεις σε βάρος της, καθώς τα αδικήματα τελέστηκαν πριν 23 χρόνια και επομένως δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη, καθώς έχουν παραγραφεί.

Στην καταθεσή της η ολυμπιονίκης είχε αναφερθεί σε ακόμα δύο αθλήτριες που είχαν υποστεί λεκτική παρενόχληση, οι οποίες ωστόσο

δεν εκλήθησαν καν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν, καθώς και αυτό το αδίκημα έχει παραγραφεί, ενώ είχε καταγγείλει και βιασμό μιας συναθλήτριάς της, όταν ήταν 11 χρόνων, κάτι που οδήγησε στην προφυλάκιση του προπονητή της.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του ο πατέρας της 11χρονης τότε αθλήτριας φέρεται να κατήγγειλε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας.

Έτσι, ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Μπεκατώρουκαταγγελίεςσεξουαλική κακοποίηση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα