Στο 85% πλέον η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στο 85% από το 65% που ίσχυε μέχρι σήμερα αυξάνεται από τη Δευτέρα (25/10) η ανώτατη επιτρεπόμενη πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (24/10) στο ΦΕΚ Β’ 4919.

Πρόκειται για την τροποποίηση ενός μέτρου που έρχεται τη μέρα από την οποία αναμένεται αύξηση

της επιβατικής κίνησης στις συγκοινωνίες της Αθήνας λόγω της επαναφοράς του μέτρου του δακτυλίου. Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη ανακοινώσει πως από σήμερα θα ξεκινήσει η παρακολούθηση της κίνησης των δρομολογίων λεωφορειακών γραμμών μέσω των συστημάτων της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έτσι ώστε να παρέμβει τροποποιώντας δρομολόγια λεωφορείων όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Το όριο του 85% ισχύει τόσο για λεωφορεία δημόσιας χρήσης, συμπεριλαμβανομένων αυτά του ΟΑΣΑ, του ΟΑΣΘ, των αστικών ΚΤΕΛ και της δημοτικής συγκοινωνίας αλλά και των μέσων σταθερής τροχιάς της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ), όσο και σε μέσα στα οποία η ανώτατη επιτρεπόμενη πληρότητα έφτανε ήδη το 85% (υπεραστικά ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης).

Όπως επίσης προβλέπεται, η μη τήρηση υγειονομικών μέτρων στα παραπάνω μέσα επιφέρει σε κάθε επιβάτη του οχήματος/συρμού διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Αρμόδιες αρχές για τη διενέργεια ελέγχων, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του άρθρου 50 του ν. 4753/2020 (Α΄ 227), και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) του άρθρου 82 του ν. 4622/2019 (Α’ 133), καθώς και η Μονάδα Επιθεώρησης και Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλα τα ΜΜΜ.

μέσα μαζικής μεταφοράςΜΜΜΠΛΗΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα