Στις Κάννες ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο των G20

Παράλληλα, θα έχει δείπνο εργασίας με τους Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιούνκερ και Λαγκάρντ.Ενημέρωση στους πολιτικούς αρχηγούς και των υπόλοιπων κρατών για την απόφασή του για δημοψήφισμα επί της δανειακής σύμβασης θα πραγματοποιήσει από τις Κάννες ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, όπου μεταβαίνει σήμερα, προκειμένου να συμμετάσχει στην μίνι Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G20, ενώ παράλληλα θα έχει δείπνο εργασίας με τους Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιούνκερ και Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι στη σχετική ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας, αναφέρεται πως ο Νικολά Σαρκοζί θα έχει την Τετάρτη στις Κάννες συνομιλίες «με τις ελληνικές Αρχές», χωρίς να γίνεται ονομαστική αναφορά στον Γ.Παπανδρέου.

Εξαιτίας της παρουσίας του πωρθυπουργού στη Σύνοδο της G20, η προγραμματισμένη ομιλία του στη Βουλή στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναβάλλεται για την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ την οποία και ενημέρωσε σχετικά με το δημοψήφισμα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, βούληση είναι να γίνει η απόφαση για τη δανειακή σύμβαση κτήμα του ελληνικού λαού, όπως και οι αλλαγές στη χώρα που υπαγορεύονται από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Η Ανγκελα Μέρκελ είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νικολά Σαρκοζί. Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται διά συνεργατών του «αγανακτισμένος» από την κίνηση του Γ.Παπανδρέου να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ αρνητική είναι και η αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ.

Συνεργάτης του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε την κίνηση του Γ.Παπανδρέου «παράλογη και επικίνδυνη», ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται εκνευρισμένος, καθώς θεωρούσε πως είχε λύσει το ελληνικό ζήτημα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα