Στηρίζουν Wall και Ευρώπη τα εταιρικά αποτελέσματα – Εξαίρεση ο FTSE στο Λονδίνο

Νευρικότητα επικράτησε στην αγορά του Λονδίνου τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το δείκτη FTSE να μην ακολουθεί το ελαφρώς ανοδικό κλίμα των υπολοίπων αγορών της Ευρώπης. Σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών, οι αγορές είχαν την κεκτημένη από χθες ταχύτητα, ενώ τροφοδοτήθηκαν από τα καλά, αλλά όχι εντυπωσιακά κέρδη που ανακοινώθηκαν σήμερα από το εταιρικό μέτωπο.Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,07% στις 6.018 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 4.022 μονάδες και τέλος, στη
Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,64% στις 7.295 μονάδες. Στο 1,46 το ευρώ και συγκεκριμένα πάνω από τα 1,46350 δολάρια το βαρέλι.Μετριοπαθής είναι και η άνοδος στη η Wall, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα, ιδίως αυτά της Apple, δίνουν τον τόνο και παρά την μικρότερη της αναμενόμενης μείωση της ανεργίας και της πτώση του δείκτη Philly Fed τον Απρίλιο.Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 12.486 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,54% στις 2.818 μονάδες και ο S&P500 σημειώνει άνοδο 0,46% στις 1.337 μονάδες.Κατά 13 χιλ στις 403 χιλ μειώθηκε ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που έκαναν αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Απασχόλησης των ΗΠΑ.Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παρέμεινε πάνω από τα επίπεδα των 400 χιλ για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.
Είναι η πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο που οι αιτήσεις διατηρούνται πάνω από τις 400 χιλ για δύο συνεχείς εβδομάδες.
Την ίδια ώρα οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν διαμόρφωση των αιτήσεων στις 390 χιλ.Άλμα της τάξεως του 95%στα καθαρά κέρδη του δεύτερου τριμήνου εμφάνισε η Apple. Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 24,67 δις δολάρια, "χτυπώντας" τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων οι οποίοι τοποθετούσαν τα έσοδα στα 23,3 δις δολάρια. Η Apple προέβη σε πωλήσεις 18,65 εκατ. iPhones, πραγματοποιώντας αύξηση κατά 113%, ενώ, παράλληλα, διέθεσε στην αγορά 3,76 εκατ. Macs. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα έσοδα και τα κέρδη του τριμήνου, καθώς και με τις ταμειακές ροές που ξεπερνούν τα 6,2 δις δολάρια, δηλώνει χαρακτηριστικά ο CFO της εταιρείας, Peter Oppenheimer. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις της για το γ΄ 3μηνο αναμένονται έσοδα γύρω στα 23 δις δολάρια, έναντι 23,8 δισ. ευρώ.Στα 966 εκατ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley το πρώτο τρίμηνο του έτους, σαφώς μειωμένα από τα 1,8 δις. δολάρια που είχε σημειώσει το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.Στα καθαρά έσοδα της επενδυτικής διαμορφώθηκαν στα 7,6 δις. δολάρια, έναντι 9,1 δις. δολ., συμπεριλαμβανομένης και της προ φόρων ζημίας ύψους 655 εκατ. δολαρίων που σημειώθηκε λόγω της συμμετοχής της, κατά 40%, στη Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.
Ο CEO της τράπεζας James P. Gorman, επισήμανε τις προσπάθειες για ενίσχυση των δραστηριοτήτων εντός των ΗΠΑ, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ιαπωνική αγορά
Keywords
Τυχαία Θέματα