Στην Κωνσταντινούπολη ο Βενιζέλος: Είχε συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την Κυριακή 17/12 είχε μακρά συνεργασία με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Τη Δευτέρα 18/12, πεντηκοστή επέτειο από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Μητροπολίτη Φιλαδελφείας ( 18/12/1973), ο κ. Βενιζέλος μετά τη λειτουργία στην οποία χοροστάτησε

η ΑΘΠ, παρακάθησε στην πατριαρχική τράπεζα και στη συνέχεια μετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο - πολιτιστικό κέντρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας.

Κατά την εκδήλωση, που τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, «Το Οικουμενικόν Πατριαρχείο εκκλησία άρχουσα και πάσχουσα».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα στοιχεία που συγκροτούν την «εποχή Βαρθολομαίου» στην Ιστορία του οικουμενικού θρόνου και ιδιαιτέρως στην ουκρανική αυτοκεφαλία την οποία χαρακτήρισε απόδειξη της ποιμαντικής μέριμνας αλλά και της γεωπολιτικής διορατικότητας του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η παραχώρηση της αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι ένα κεκτημένο που λειτουργεί και αφορά την ακεραιότητα της εθνικής ταυτότητας μιας χώρας που έχει ήδη το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ.-

#Βενιζέλος #Βαρθολομαίος #ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ_ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα