Στην Ελλάδα το Άγιος Φως-Λιτή η τελετή υποδοχής του

19:54 1/5/2021 - Πηγή: Reporter

Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν τις 19:00 του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως, με ειδική πτήση και με σκοπό να διανεμηθεί στις μητροπόλεις ολόκληρης της χώρας.

Δύο ώρες πριν την Ανάσταση, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 ο Αρχιμανδρίτης, Μιχαήλ Γρίβας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός δεν

έγινε με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ δε χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά κόκκινα χαλιά, ούτε υπήρχαν μεικτά αγήματα και μπάντες.

Μετά την άφιξη θα πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα εγκαίρως, καθώς φέτος η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση να γίνει στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα και Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

«Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αποφασίζει να μη συνεχίσει την παράδοση να μεταφέρεται το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με τυμπανοκρουσίες και ειδικές τελετές.

ΠάσχαΑνάστασηπτήσειςΠλάκατυμπανοκρουσίες
Keywords
Τυχαία Θέματα