Στη σκιά της αναδιάρθρωσης το ΧΑ – Μικρές απώλειες με “πασχαλινό” τζίρο

Με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο και ακόμη περιορισμένες διακυμάνσεις έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη σκιά τόσο της πασχαλινής ραστώνης, όσο και των στοιχείων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.Το συναλλακτικό ενδιαφέρον ήταν μικρό, με τους επενδυτές να προτιμούν να κρατούν στάση αναμονής μπροστά στην ολοένα και εντεινόμενη σεναριολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. H αγορά αναμένει με μεγάλη αγωνία να δει τελικά ποιά θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που συνδέονται με
το διευρυμένο έλλειμμα (ανακοινώθηκε στο 10,5% το 2010 από τη Eurostat), αλλά και εκείνα που πάνε "πακέτο" με τα όσα ορίζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για την περίοδο 2012 - 2015.
O γενικός δείκτης διαπραγματεύτηκε σε αρνητικό έδαφος στο μεγαλύτερο μέρος της διενέργειας των συναλλαγών, ενώ τα μικρά κέρδη που σημείωνε την τελευταία ώρα αποδείχθηκαν ανίσχυρα, αφού έκλεισε τελικά στο -0,40% και στις 1.425 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε μόλις στα 41,8 εκατ. ευρώ. Ο 20αρης, ο οποίος απορρόφησε το 38,3 εκατ. ευρώ των συναλλαγών έκλεισε στις 643 μονάδες και στο -0,45%.
Την ίδια στιγμή το spread ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, καθώς και τα ελληνικά 5ετή CDS έκλεισαν στις 1.205 μβ και 1.375 μβ, αντίστοιχα, φτάνοντας σε νέα επίπεδα ρεκόρ, γεγονός που ενίσχυσε τη σεναριολογία και το αρνητικό κλίμα κυρίως για την πορεία της οικονομίας και των τραπεζών. Ενδεικτικό του ότι παρόλες τις προσπάθειες της Eurobank και της Κύπρου, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,60% στις 1.060 μονάδες. Η Eurobank έκλεισε στο +0,88% και η Κύπρου στο +0,43%. Αντίθετα, Alpha Bank και ΕΤΕ, αναδείχθηκαν στο τέλος “βαρίδια” με απώλειες 0,27% και 1,30% αντίστοιχα.
Μεικτή ήταν η εικόνα στους τίτλους που συνδέονται με το Ελληνικό Δημόσιο, και οι οποίοι έχουν έρθει στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Στο +1% έκλεισε ο ΟΤΕ, στο +0,09% η ΔΕΗ και στο -1,4% ο ΟΠΑΠ.
Keywords
Τυχαία Θέματα