Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού ο γυναικοκτόνος- Η απολογία του

Την πρώτη του νύχτα στον Κορυδαλλό πέρασε ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά την χθεσινή απόφαση του εισαγγελέα για προφυλάκισή του, για την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος πιλότος κρατείται σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μαζί με άλλους κρατουμένους οι οποίοι έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη καθώς είχαν εκφραστεί φόβοι για την σωματική ακεραιότητά του.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος στην εν λόγω πτέρυγα βρίσκεται μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό και

τον Νίκο Μαζιώτη με τους οποίους και θα προαυλίζεται, ενώ στο ίδιο κελί έχει έναν σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος κρατείται για διακίνηση ναρκωτικών στα Ιωάννινα, έναν κρατούμενο για λαθρεμπορία καθώς και έναν νεοεισερχόμενο για ναρκωτικά.

Η απολογία

Στην απολογία του, ο Αναγνωστόπουλος προσπάθησε κυρίως να πείσει ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ότι το διέπραξε εν θερμώ, κάτι που ωστόσο δεν προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Ανακριτής και εισαγγελέας, πάντως, έκαναν πάρα πολλές ερωτήσεις στον γυναικοκτόνο, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα της υπόθεσης.

Ως προς τα νομικά του επιχειρήματα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως: «Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου». Ακόμη, ανέφερε: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

Για τη δολοφονία της Καρολάιν ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να την... ηρεμήσει μέχρι που η Καρολάιν «ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της» για να φύγει από την αγκαλιά του και εκείνος συνέχιζε να την κρατά σφιχτά. «Κάποια στιγμή» είχε καταθέσει «όπως τιναζόταν το πρόσωπό της στο μαξιλάρι, εννοώ δηλαδή το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχιζα να την κρατάω στην αγκαλιά μου μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται». Κατά τον κατηγορούμενο, όπως φέρεται να είπε και χθες στον ανακριτή: «Όλο αυτό κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά από την ώρα που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα αλλά ήταν μάταιο. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο υπόμνημά του ο κατηγορούμενος δεν έκανε καμία αναφορά στο κακούργημα της θανάτωσης του σκύλου, ούτε και στο θέατρο που έπαιζε, προβάλλοντας το σενάριο του ότι αδίστακτοι ληστές μπήκαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και δολοφόνησαν την Καρολάιν.

Σε δήλωσή του ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δικηγόρος του 32χρονου, μετά το πέρας της απολογίας και την προφυλάκιση του εντολέα του ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση οπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας. Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός. Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. «Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες».

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν δια του δικηγόρου της Θαν. Χαρμάνη δήλωσε, χθες, παράσταση πολιτικής αγωγής στην εν εξελίξει ανακριτική έρευνα για τη δολοφονία της 20χρνης. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, «για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει (στα δικαστήρια) στην κατάσταση που είναι και η δήλωση (παράστασης πολιτικής αγωγής) έγινε με εξουσιοδότηση». Ο κ. Χαρμάνης είπε ακόμη στους δημοσιογράφους: «Αντιλαμβάνεστε την θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση . Η οικονομική κατάσταση της είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί».

Μπάμπης ΑναγνωστόπουλοςΠιλότοςΔΟΛΟΦΟΝΟΣΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα