Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τη σειρά του και ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σημείωσε καθώς εξετάζει όσα συνέβησαν το προηγούμενο έτος, ότι είναι περήφανος γιατί η εταιρική σχέση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας

και οι δεσμοί των δύο λαών δεν ήταν ποτέ ισχυρότεροι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μπλίνκεν αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα έναν απαραίτητο εταίρο και σύμμαχο του ΝΑΤΟ σε μία εποχή απαράμιλλων παγκόσμιων προκλήσεων.

Ο ίδιος καταλήγει, στο ότι η Ελλάδα έχει σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αποδεικνύεται πρόσφατα και από την υποστήριξή της στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι χτες με μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε την 25η Μαρτίου ως ημέρα για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας.

«Σήμερα, η συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ. Μαζί, εμβαθύνουμε τη συνεργασία για το κλίμα και την ενέργεια, το εμπόριο και τις επενδύσεις, την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανακούφιση από καταστροφές και πολλά άλλα, για να διαμορφώσουμε έναν πιο υγιή, πιο εύπορο και πιο δίκαιο κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στειτ ΝτιπάρτμεντΕΛΛΑΔΑΝΑΤΟσύμμαχοςΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα