Σταϊκούρας: Τροπολογία για ρύθμιση οφειλών, μειωμένο ΦΠΑ και έκπτωση φόρου

Στη Βουλή, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργό Οικονομικών, κατατίθεται μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για τη ρύθμιση οφειλών, τη διατήρηση χαμηλών συντελεστών φόρου και έκπτωση για εφάπαξ καταβολή των νέων φορολογικών υποχρεώσεων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός προεξήγγειλε την κατάθεση σχετικής ρύθμισης στη Βουλή την Τρίτη (27/7), η οποία περιλαμβάνει την παράταση έως τις 27 Αυγούστου του δικαιώματος έκπτωσης 3%, σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του

φόρου εισοδήματος που προκύπτει από τις νέες φορολογικές δηλώσεις. Κανονικά το δικαίωμα αυτό έληγε αύριο Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Στο ίδιο πακέτο νομοθετικών πρωτοβουλιών, θα συμπεριληφθεί και η διάταξη για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας, την οποία ανήγγειλε προ ημερών το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός εξήγησε ότι θα καλύπτει χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και το τέλος Ιουλίου του 2021 με την εξαίρεση των οφειλών που προκύπτουν από τα εκκαθαριστικά τα οποία τώρα υποβάλλονται. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ελάχιστη δόση θα είναι 30 ευρώ το μήνα για χρέος 1.000 ευρώ και 50 ευρώ το μήνα για μεγαλύτερα χρέη

Άλλωστε, στο ίδιο πακέτο θα προβλέπεται και η αναβίωση ρύθμισης οφειλών πού χάθηκε λόγω της πανδημίας, με δικαίωμα πληρωμής της δόσης του Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι με άλλες διατάξεις ρυθμίζεται η υπαγωγή των απινιδωτών στο μειωμένο συντελεστή φόρου 6%, ενώ θα επεκταθεί χρονικά η ρύθμιση για μειωμένο συντελεστή φορολογίας 13% στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων έως τις 30/6 του 2022.

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑτροπολογία
Keywords
Τυχαία Θέματα