Σταϊκούρας: Γιατί πέτυχε το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

«Το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ πέτυχε». Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη για το συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, «μέσα σε 65 ημέρες λειτουργίας του, έχουν υποβληθεί 138.590 αιτήσεις. Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέσα σε 13

μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις. Συγκρίνοντας τα δύο προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 19 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου.

Η Κυβέρνηση, μάλιστα, παρέτεινε την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Αυτή είναι πραγματική προστασία της 1ης κατοικίας, για τα ευάλωτα οικονομικά νοικοκυριά, με έργα, και όχι με λόγια».

Αναφορικά με το θέμα ρυθμίσεων δανείων που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος τόνισε ότι «θα διενεργηθούν μέσα στους επόμενους μήνες, όπως ρητά ορίζει ο Νόμος.

Επί του παρόντος, βρισκόμαστε στη φάση υποβολής αιτήσεων, ακολούθως θα έρθει η φάση ρύθμισης δανείων και μετά θα προβούμε στη φάση της κρατικής επιδότησης.

Το εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 108 εκατ. ευρώ για το 2020, και στα 280 εκατ. ευρώ για το 2021.

Είναι προφανές ότι όσοι ρυθμίσουν τα δάνειά τους, θα αποφύγουν δυσμενείς συνέπειες. Και θα καταφέρουν να τα ρυθμίσουν, λόγω της γενναίας επιδότησης που δίνουμε.

Τέλος, για να απαντήσω στην αναφορά σας για όσους έλαβαν δάνειο με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου, επισημαίνω ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο δεν δύνανται να λάβουν 2η κρατική ενίσχυση.

Γι’ αυτό και τα εν λόγω δάνεια έχουν εξαιρεθεί από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

Χρήστος Σταίκούραςελληνική οικονομίαΠρόγραμμα γέφυραΓΕΦΥΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταϊκούρας, ΓΕΦΥΡΑ,staikouras, gefyra