Σταϊκούρας- Υπ. Μεταφορών: Θα ανταποκριθούμε στη σοβαρή αποστολή

Τα καθήκοντα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε ο Χρήστος Σταϊκούρας, από τον υπηρεσιακό υπουργό Γιάννη Γκόλια.

Ο νέος υπουργός Μεταφορών έκανε λόγο για μια βαριά ευθύνη, την οποία του ανέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Έχω την προσδοκία ότι από κοινού θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη σοβαρή αποστολή μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, μου ανέθεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,

μεγάλη τιμή, για την οποία τον ευχαριστώ θερμά, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ έντιμα και σκληρά για να τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη».

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε:

«Το συμφέρον της χώρας και των πολιτών θα είναι πάντα οδηγός στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων. Είναι αλήθεια ότι στη χώρα εδώ και χρόνια αλλά κυρίως τα τελευταία τέσσερα έχουν γίνει αρκετά τόσο στον τομέα των υποδομών όσο και των μεταφορών γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.[…] Θα κρατήσουμε τα πολλά θετικά και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά[…] Είναι όμως γεγονός ότι υπάρχουν και αρκετά μεγάλα και πολλά ανοιχτά θέματα, στρατηγική μας είναι η αξιοκρατική αξιοποίηση του πλούσιου και έμπειρου ανθρώπινου κεφαλαίου του υπουργείου και επιδίωξη των μέγιστων δυνατών πολιτικών κοινωνικών και κοινοβουλευτικών συγκλήσεων και συναινέσεων ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο τα υφιστάμενα όσο και προκύπτοντα προβλήματα[…]

Στόχος είναι ο βέλτιστος σχεδιασμός και η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών και μεταφορών στην χώρα μας αξιοποιώντας αποτελεσματικά εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Υποδομές και μεταφορές που συνιστούν βασικούς πυλώνες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, ενίσχυση παραγωγικότητας, αύξηση ανταγωνιστικότητας, μείωση των ανισοτήτων και τόνωσης της οικονομικής μεγέθυνσης, της αειφόρου ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας.

Και όλα αυτά σε πλαίσιο διαφάνειας, δικαιοσύνης, εντιμότητας και σεβασμού στο κάθιδρο των Ελλήνων και ευρωπαίων φορολογουμένων. Μεταξύ άλλων θα επιδιώκουμε την έγκαιρη υλοποίηση των έργων υποδομών της χώρας, όπως είναι τα εμβληματικά έργα εθνικής εμβέλειας, την ανάπτυξη πράσινων μεταφορικών και συγκοινωνιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, την προαγωγή της ασφαλείας στις υποδομές και τις μεταφορές και την ενίσχυση της κινητικότητας και προσβασιμότητας.

Σήμερα σας καλώ όλες και όλους πέρα από ιδεολογικές αφετηρίες και κομματικές προτιμήσεις να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας ώστε όλες κει όλοι να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της επικράτειας, στην αποκέντρωση, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά από της καθημερινότητας αυτών και σε τελική ανάλυση σε ισχυροποίηση της πατρίδας μας. Το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται. Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδομών και μεταφορών θα εργαστούμε με συνοχή, σεμνότητα, εντιμότητα, ταχύτητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα έχοντας συνείδηση του χρέους μας έναντι της πατρίδας και της προοπτικής της».

Χρήστος Σταϊκούρας ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗυπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Keywords
Τυχαία Θέματα