Στα σκαριά νέο σχέδιο για τις μετακινήσεις μετά το lockdown

22:24 5/3/2021 - Πηγή: Reporter

Η ζωή μετά το lockdown θα είναι πολύ διαφορετική. Ακόμα και τα ψώνια, όταν το λιανεμπόριο ανοίξει, θα είναι διαφορετικά.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Mega, oι πολίτες θα ψωνίζουν εντός 2χλμ από την οικία τους ή σε μαγαζιά εντός δήμου. Για παράδειγμα κάτοικος Αγίου Δημητρίου μπορεί να πάει στο mall της περιοχής, όχι όμως και κάποιος που δεν είναι δημότης του εν λόγω

δήμου. Δεν θα επιτρέπονται δηλαδή οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η χρήση του κωδικού θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα, για τρεις ώρες και για απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων ή για καταστήματα εντός του δήμου κατοικίας.

Σε ποιον αριθμό θα στέλνουμε μήνυμα

Υπάρχει και εδώ μία αλλαγή θα στέλνουμε λοιπόν SMS στο 13032. Το SMS θα έχει διάρκεια 3 ώρες, ενώ η διαφορά με τα μηνύματα στο 13033 είναι ότι θα μπορούμε να στείλουμε μόνο μια φορά ανά εικοσιτετράωρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μοναδική εξαίρεση σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα για την κάλυψη κάποιας ανάγκης σε ακτίνα 2 χλμ ή μέσα στο δήμο, θα υπάρχει τότε δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

Οι εξαιρέσεις

Ενδέχεται, ωστόσο, να υπάρχουν «εξαιρέσεις» στον κανόνα των 2 χιλιομέτρων.

Αυτές θα αφορούν σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα που να καλύπτει κάποια ανάγκη στην ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός αυτού.

Εστίαση

Το άνοιγμα της εστίασης πηγαίνει προς τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις τελευταίες μέρες του μήνα.

Από το Μαξίμου φαίνεται να αποφάσισαν το άνοιγμα περίπου στα τέλη Απριλίου, ωστόσο με πολύ αυστηρούς κανόνες.

Οι κανόνες θα θυμίζουν αυτούς με τους οποίους λειτουργούσαν καφέ και εστιατόρια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι και το κλείσιμό τους στις αρχές Νοεμβρίου.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί το άνοιγμα με τραπέζια μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

κορονοιόςλιανεμπόριοψώνιαμετακινήσειςSMS
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα