Στα «πράσινα» η Wall Street-Άνοδος 1% για τον Dow Jones

23:15 7/8/2023 - Πηγή: Reporter

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να αναρριχάται πάνω από 1%.

Αναλυτικά ο Dow Jones κέρδισε 1,14% στις 35.465,57 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,89% στις 4.518,08 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq είχε ανοδική πορεία 0,61% στις 13.994,40 μονάδες.

Οι σημερινές ανοδικές κινήσεις ακολουθούν μια χαμένη εβδομάδα στη Wall Street. Ο Nasdaq

Composite και ο S&P 500 υποχώρησαν περίπου 2,9% και 2,3%, αντίστοιχα, σημειώνοντας τις χειρότερες εβδομάδες τους από τον Μάρτιο. Ο Dow ολοκλήρωσε την εβδομάδα περίπου 1,1% χαμηλότερα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να συνεχιστεί το ράλι στου S&P 500 για το υπόλοιπο του 2023.

Παρότι το βασικό σενάριο προβλέπει ότι ο δείκτης P/E για τις εισηγμένες του S&P 500 θα συρρικνωθεί οριακά στο 19x από το τρέχον επίπεδο του 20x, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας εμφανίζονται πλέον πιο αισιόδοξοι και θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα θετικής αναθεώρησης.

Στο μεταξύ, «σήμα» για μείωση των επιτοκίων το 2024 ή ακόμα και το 2025, αν συνεχίσει να υποχωρεί ο πληθωρισμός, έστειλε ο διοικητής της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς.

Σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times ο Γουίλιαμς δήλωσε ότι «η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε καλό σημείο», ενώ συνέχισε τονίζοντας: «Το αν θα πρέπει να κάνουμε προσαρμογές σε επίπεδο μέγιστου ύψους επιτοκίων, αλλά και για το πόσο καιρό πρέπει να διατηρήσουμε περιοριστική στάση, αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα».

Στα επιχειρηματικά νέα, η Berkshire Hathaway αναρριχήθηκε σχεδόν 4%, σηματοδοτώντας την ικανοποίηση των επενδυτών μετά την έκθεση κερδών της εταιρεία. Η μετοχή υγειονομικής περίθαλψης ζώων Elanco σημείωσε άνοδο άνω του 4% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, ενώ η Tyson Foods υποχώρησε σχεδόν 5% σε μια συγκρατημένη έκθεση.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές θα στραφούν στη δημοσίευση των στοιχείων του δείκτη τιμών καταναλωτή και παραγωγού για τον μήνα Ιούλιο.

Πτώση για το πετρέλαιο

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα (7/8), με το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου να σημειώνει πτώση 0,54% στα 82,38 δολάρια το βαρέλι ενώ το αργό Brent παράδοσης Οκτωβρίου κινήθηκε πτωτικά 0,58% στα 85,73 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα τη Δευτέρα, οι τιμές κινούνταν κοντά σε υψηλό τετραμήνου, μετά την επίθεση σε βασικό ρωσικό κόμβο εξαγωγών πετρελαίου και τις περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Απώλειες και για τον χρυσό

Στο ίδιο αρνητικό κλίμα κινήθηκαν και οι τιμές του χρυσού, αφού το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε 0,24% στα 1.971,35 δολάρια ανά ουγγιά.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε «βουτιά» στα 2,25% στα 23,183 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός παρουσίασε απώλειες 0,78% στα 3,8473 δολάρια ανά λίβρα.

δείκτεςWall StreetΆνοδοςΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
sta-prasina-i-wall-street-anodos-1-gia-ton-dow-jones.htm
Τυχαία Θέματα