Στα «πράσινα» για δεύτερη ημέρα η Wall Street

Κέρδη σημειώνουν στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (22/8) οι σημαντικότεροι δείκτες της Wall Street, έπειτα από την καλύτερη ημέρα του Αυγούστου που κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq στο ξεκίνημα της τρέχουσας εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 34,454,15 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ανεβαίνει κατά 0,25% στις 4,410,14 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,48% στις 13,561,53 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι

χθες, ο Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο του μήνα καταγράφοντας άνοδο 1,6%. Ο S&P 500 σημείωσε αύξηση κοντά στο 0,7%.

«Βλέπουμε μια θετική απόδοση στο χρηματιστήριο, την οποία δεν είδαμε την περασμένη εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ίσως το χρηματιστήριο είναι εντάξει με αυτό», δήλωσε η Katy Kaminski, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην AlphaSimplex, στο «Closing Bell» του CNBC.

Στο μεταξύ, στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πολλαπλών περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, προχώρησε ο οίκος S&P Global.

Η S&P, αναφέρει το CNBC, υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της Associated Banc-Corp και της Valley National Bancorp επικαλούμενη τον κίνδυνο χρηματοδότησης και την υψηλότερη εξάρτηση από διαμεσολαβητικές καταθέσεις. Υποβάθμισε επίσης την UMB Financial Corp, την Comerica Bank και την Keycorp, επικαλούμενη μεγάλες εκροές καταθέσεων και επικρατούν υψηλότερα επιτόκια. O οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε και την προοπτική της S&T Bank και της River City Bank σε αρνητική από σταθερή.

Σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει και η Moody’s υποβαθμίζοντας την πιστοληπτική ικανότητα δέκα μικρών και μεσαίων τραπεζών στις ΗΠΑ, ειδικά όσες έχουν υψηλά επίπεδα τίτλων και δανείων σταθερού επιτοκίου.

Στα επιχειρηματικά νέα, οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για τα κέρδη της Nvidia. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν περισσότερο από 8% τη Δευτέρα, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους του τεχνολογικού κλάδου. Εξάλλου, η εταιρεία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έκρηξη της AI.

Wall StreetδείκτεςΤΡΑΠΕΖΕΣΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
sta-prasina-gia-defteri-imera-i-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα