Σπασμωδικές κινήσεις στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα (14/2) στις τάξεις των επενδυτών στη Wall Street, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες, ενώ μέσα σε λιγότερο από μία ώρα τα πρόσημα άλλαξαν και οι βασικοί δείκτες κινούνται πλέον σε ήπια ανοδικό έδαφος.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,01% στις 34.247,44 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,34% στις 4.151,20 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα

κατά 0,64% στις 11.969,49 μονάδες.

Αναφορικά με τον πληθωρισμό, οι τιμές καταναλωτή σε μηνιαία βάση επιταχύνθηκαν τον Ιανουάριο, ωστόσο ο ρυθμός της ετήσιας αύξησης επιβραδύνθηκε, διατηρώντας πιθανότατα την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σε τροχιά μέτριας αύξησης των επιτοκίων. Ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,4%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να υποχωρήσει στο 6,2%. Σε μηνιαίο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 0,5% από 0,1% τον Δεκέμβριο και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών.

«Είναι σαφές πως ο πληθωρισμός επιμένει και παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η απόκλιση από τις εκτιμήσεις της αγοράς οφείλεται στην αύξηση των τιμών ενέργειας. Πλέον η Fed βλέπει ότι ο πληθωρισμός επιμένει και η νομισματική της πολιτική μπορεί να συνεχιστεί με αυξήσεις επιτοκίων, έναντι των προσδοκιών για αλλαγή πορεία εντός του έτους» σχολιάζουν αναλυτές στο CNBC.

WALL STREET ΗΠΑπληθωρισμόςFEDΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝΕνέργεια
Keywords
Τυχαία Θέματα