Σοβαρά επεισόδια στις Βρυξέλλες- Ακυρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Γάνδη

Στον κλοιό του κορονοϊού βρίσκεται και το Βέλγιο, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη. Την Κυριακή (21/11) σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, με ομάδα να εκτοξεύει προς την πλευρά των αστυνομικών κροτίδες και εκείνους να απαντούν με κανόνια νερού και δακρυγόνα.

Περίπου 35.000 άτομα ξεκίνησαν την πορεία από το σιδηροδρομικό σταθμό «Gare du Nord» για να

διαμαρτυρηθούν κατά του covid safe pass και των περιοριστικών μέτρων, που μεταξύ άλλων απαγορεύουν την πρόσβαση σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους σε μέρη όπως εστιατόρια και μπαρ.

«Καταγγέλλουμε τα μέτρα που περιορίζουν την ελευθερία, τα οποία δεν ήταν μια διαρθρωτική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», τονίζουν οι διοργανωτές στη δήλωσή τους. Το σύνθημα αυτής της κινητοποίησης είναι «Φτάνει!».

Χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις η Γάνδη

Την ίδια ώρα, η πόλη της Γάνδης ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς και την άφιξη του Σιντερκλάας (Αγίου Νικολάου) λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οι ιατρικοί μας ειδικοί επιμένουν στη σημασία της αποφυγής όσο το δυνατόν περισσότερων επαφών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να ακυρώσουμε ή να περιορίσουμε τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την πόλη», ανέφερε ο δήμαρχος Ματίας Ντε Κλερκ.

ΒρυξέλλεςΒελγιοΓάνδηΕΠΕΙΣΟΔΙΑμέτρακορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα