Σουηδία: Το κουρδικό PKK δεν έχει σχέση με Σουηδούς πολιτικούς

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας διαψεύδει δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου που έκανε λόγο για σχέσεις του κουρδικού PKK με πολιτικούς στη σκανδιναβική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία στο «φόντο» της ένταξη της Σουηδίας στο NATO, έχει εγείρει αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας ότι η Σουηδία και η Φινλανδία υποθάλπουν πρόσωπα που συνδέονται με το PKK και υποστηρικτές του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν,

τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Στο πλαίσιο αυτό, του σουηδικό ΥΠΕΞ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ότι «είναι εσφαλμένες οι αναφορές για το ότι Σουηδοί πολιτικοί έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση του PKK. Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες που στερούνται βάσης».

Σημειώνεται πως η τουρκική εφημερίδα «Gazetesi» ανέφερε πως τουλάχιστον ένας Σουηδός πολιτικός έχει σχέσεις και επαφές με το PKK, το οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η Τουρκία προβάλει ως κύριο λόγο για την άρνηση της στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO τη στήριξη των δύο χωρών σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις, ενώ έχει υποστηρίζει πως μέλη αυτών των οργανώσεων βρίσκονται σε πολιτικές θέσεις στις δύο χώρες.

ΣουηδίαΤΟΥΡΚΙΑΡΚΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα