Σουδάν: Αγωνία για τους Έλληνες τραυματίες- Αγνοείται το ασθενοφόρο τους

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Σουδάν, με σφοδρές μάχες να μαίνονται, ενώ έχει σημάνει συναγερμός και στην Ελλάδα για την τύχη των δύο Ελλήνων τραυματιών.

Ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, κ. Σάββας, είπε στον ΣΚΑΪ ότι το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν οι δύο Έλληνες χτυπήθηκε και έτσι παρέμειναν στην είσοδο του νοσοκομείου σε καροτσάκια.

Ασθενοφόρο ανέλαβε να τους παραλάβει ώστε να διακομιστούν σε χώρο της ελληνικής κοινότητας, αλλά η επικοινωνία με το ασθενοφόρο

έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς που βρίσκεται.

Οι Έλληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μητρόπολη αναγκάστηκαν να φύγουν από τον ναό και να μετακινηθούν στα γραφεία του, καθώς από τις ισχυρές εκρήξεις στο Χαρτούμ κατέρρευσε τμήμα του τοίχου, ενώ ο στρατός έφτασε έξω από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού.

Παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών για παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας

Νωρίτερα διπλωματικές πηγές τόνιζαν ότι «κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους δυο Έλληνες τραυματίες, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν η οποία δεν επιτρέπει επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είναι ενήμερος της παρουσίας και των αναγκών και των υπόλοιπων Ελλήνων στο Χαρτούμ, πλην των δυο τραυματιών.

Παράλληλα το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε συντονισμό με τα λοιπά κράτη-μέλη της Ε.Ε. για θέματα Ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

ΣΟΥΔΑΝΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣυπουργείο εξωτερικώνασθενοφόρο
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα