Σόου Μιλέι στο Νταβός: Σώστε μας από τον σοσιαλισμό!

Στην πρώτη του διεθνούς εμβέλειας εμφάνιση ο νέος Πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, πραγματοποίησε μία... αντί-σοσιαλιστική ομιλία στο Νταβός.

Ο Μιλέι κάλεσε τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς ηγέτες στο Νταβός να απορρίψουν τον σοσιαλισμό και αντ' αυτού να αγκαλιάσουν τον «καπιταλισμό των ελεύθερων επιχειρήσεων» για να θέσουν ένα τέλος στην παγκόσμια φτώχεια.

«Σήμερα, είμαι εδώ για να σας πω ότι ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε κίνδυνο», είπε ο Μιλέι σε ειδική ομιλία

στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, σύμφωνα με το CNBC.

«Και βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί αυτοί που υποτίθεται ότι πρέπει να υπερασπιστούν τις αξίες της Δύσης συνυπάρχουν από ένα όραμα για τον κόσμο που οδηγεί αναπόφευκτα στον σοσιαλισμό και ως εκ τούτου στη φτώχεια», πρόσθεσε.

Σε δραματικούς τόνους απευθύνθηκε στους ηγέτες και τους επιχειρηματίες στο Νταβός, λέγοντας: «Μην παραδοθείτε στην προέλαση του κράτους. Το κράτος δεν είναι η λύση. Το κράτος είναι το ίδιο το πρόβλημα. Είστε οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας! Ζήτω η ελευθερία, γ@μώτο!»

{https://twitter.com/CollinRugg/status/1747642562691952927}

Το ταξίδι του Milei στο Νταβός σηματοδοτεί την πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο μήνα.

Ο δεξιός ηγέτης, ένας αυτοαποκαλούμενος «αναρχοκαπιταλιστής» που συχνά συγκρίνεται με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είπε καθοδόν προς την Ελβετία ότι ταξιδεύει στη συνάντηση για να υποστηρίξει την ελευθερία.

#ΜΙΛΕΙ #καπιταλισμός #σοσιαλισμός #Νταβός #Αργεντινή
Keywords
Αναζητήσεις
soou-milei-sto-ntavos-soste-mas-apo-ton-sosialismo.htm
Τυχαία Θέματα