Σκέρτσος: Μία νέα αύξηση του ΑΕΠ θα φέρει νέα μέτρα στήριξης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης στην κοινωνία και το 2022 άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Σκέρτσος τόνισε πως «δέσμευση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι ότι το μέρισμα της ανάπτυξης θα επιστρέφεται στην κοινωνία».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η ελληνική οικονομία τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από την υπόλοιπη Ευρώπη», που όπως ανέφερε

είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης, ενώ επισήμανε ότι κάθε επιπλέον μονάδα ανάπτυξης προσθέτει στην εθνική οικονομία επιπλέον 0,30% δημόσια έσοδα.

«Άρα για μία μονάδα επιπλέον ανάπτυξης έχουμε 300 εκατ. ευρώ έσοδα, που είναι ένας πρόσθετος πόρος που επιτρέπει να ασκήσουμε πιο αναπτυξιακές αλλά και κοινωνικές πολιτικές» συμπλήρωσε.

Για το μέτρο των 1.200 ευρώ προς τους νέους εργαζόμενους

Σχετικά με την επιδότηση των 1.200 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο λόγος είναι πως εντοπίζεται μια βαθιά στρέβλωση στην είσοδο των νέων στην αγορά της εργασίας, καθώς οι εργοδότες ζητούν προϋπηρεσία.

«Γι’ αυτό δίνουμε κίνητρο και στον νέο και στον επιχειρηματία, ώστε ο νέος να απορρίψει μια πρόταση για «μαύρη εργασία» και να μείνει και στην Ελλάδα», σημείωσε. Διευκρίνισε ακόμη ότι κάθε τρεις μήνες θα δίνονται 300 ευρώ στους νέους εργαζόμενους.

Ουσιαστικά ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει αναλογικά 100 ευρώ παραπάνω στη μηνιαία αμοιβή και το κράτος θα καλύπτει 100 ευρώ από το μη μισθολογικό κόστος του εργοδότη.

Ο υπουργός τόνισε ότι το μέτρο αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά με το μέτρο της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών για 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ συνολικά το κράτος θα επιδοτεί το μη μισθολογικό κόστος για 150.000 θέσεις εργασίας. «Μετά το εξάμηνο επομένως το κράτος θα στέκεται συμπαραστάτης για να συνεχισθεί αυτή η απασχόληση» συμπλήρωσε.

Για τις πρόωρες εκλογές

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «έχει κλείσει αυτήν τη συζήτηση» και λειτουργεί με απόλυτα θεσμικό τρόπο. «Έχουμε δουλειά μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με το ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής στη ΔΕΘ και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, ο Υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι ο πρωθυπουργός διεκδικεί την αυτοδυναμία και από εκεί και πέρα όποιος στηρίζει την κυβερνητική ατζέντα η πόρτα είναι ανοιχτή.

«Αλλά αυτήν τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, δυστυχώς, επιδιώκουν την αδράνεια» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Άκης Σκέρτσος2022ΜΕΡΙΣΜΑελληνική οικονομίαεπιδότησηπρόωρες εκλογέςανάπτυξη
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα