Σι: Η Κίνα δεν θέλει να πολεμήσει με κανέναν

Μιλώντας σε στελέχη επιχειρήσεων στο Σαν Φρανσίσκο ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, εμφανίστηκε με... φιλειρηνική διάθεση.

Ο πρόεδρος Σι δήλωσε ότι η Κίνα θέλει να είναι «φίλη» με τις ΗΠΑ και ότι το έθνος του δεν θέλει να πολεμήσει με κανέναν.

«Οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης και αν φτάσει, η Κίνα δεν θα επιδιώξει ποτέ την ηγεμονία ή την επέκταση και ποτέ δεν θα επιβάλει τη θέλησή της σε άλλους», είπε ο Σι και πρόσθεσε: «Η Κίνα δεν επιδιώκει σφαίρες επιρροής και δεν θα πολεμήσει

σε έναν ψυχρό πόλεμο ή έναν θερμό πόλεμο με κανέναν».

«Θα χαρούμε να δούμε σίγουρες, ανοιχτές, διαρκώς αναπτυσσόμενες και ευημερούσες Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ακόμα ο Σι. «Ομοίως, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να αντιμάχονται την Κίνα ή να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Αντίθετα, θα πρέπει να καλωσορίσουμε μια ειρηνική, σταθερή και ευημερούσα Κίνα», σημείωσε.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα Σι και Μπάιντεν είχαν πολύωρες συνομιλίες, στη διάρκεια των οποίων συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τη στρατιωτική επικοινωνία των δύο χωρών, αλλά και τη συνεργασία τους σε κρίσιμα ζητήματα όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη. Συμφώνησαν επίσης να αντιμετωπίσουν την κρίση της φαιντανύλης.

#Σι #Κίνα #πόλεμος #ΗΠΑ #Μπάιντεν
Keywords
Τυχαία Θέματα