Σεντένο: Συζήτηση για τους δημοσιονομικούς κανόνες, όχι (ακόμα) αποφάσεις

Συζήτηση επί των προτάσεων της Κομισιόν για τους δημοσιονομικούς κανόνες, αλλά χωρίς να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, θα γίνει στο Eurogroup της Δευτέρας, όπως τόνισε προσερχόμενος ο επικεφαλής του, Μάριο Σεντένο.

Ο Μάριο Σεντένο σημείωσε συγκεκριμένα ότι υπάρχει μακρά λίστα θεμάτων, με τους δημοσιονομικούς κανόνες να βρίσκονται σε αυτή. Υπογράμμισε, όμως, ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθεί απόφαση σήμερα.

Ο Πορτογάλος αξιωματούχος συμπλήρωσε ακόμα ότι θα γίνει συζήτηση για την πορεία της οικονομίας στη βάση των χειμερινών προβλέψεων

της Κομισιόν που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο Eurogroup θα συζητηθούν οι προτάσεις της Κομισιόν για τους δημοσιονομικούς κανόνες σημείωσε από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της Επιστροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι αναμένεται η αντίδραση των υπουργών Οικονομικών στο πακέτο.

Το Eurogroup θα συνεδριάσει αργότερα και με τη συμμετοχή των χωρών που δεν είναι στη ζώνη του ευρώ με βασικό αντικείμενο τον προϋπολογισμό. Η οικονομία είναι ισχυρή. Συζητούμε για τον προϋπολογισμό όντας σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι στον προηγούμενο, σχολίασε ακόμα.

Διαβάστε επίσης:

Τα παράπλευρα οφέλη που διεκδικεί η ΕλλάδαΚΟΜΙΣΙΟΝEurogroupΕΛΛΑΔΑΣεντένοΝτομπρόβσκις
Keywords
Τυχαία Θέματα