Σεντένο: Μειώνονται οι τιμές στις αγορές- Δεν φτάνουν στην οικονομία

«Σήμα» για το ότι η πτώση των τιμών που καταγράφεται στις διεθνείς χρηματαγορές πρέπει να μεταδοθεί προς την πραγματική οικονομία, έστειλε σήμερα το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας, Μάρτιο Σεντένο.

Ο ίδιος είπε πως οι πτώσεις στις αγορές των πρώτων υλών, της ενέργειας και των τροφίμων θα πρέπει να αρχίσουν να επηρεάζουν τα καταναλωτικά αγαθά, ή τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω.

«Η συντριπτική πλειονότητα των πληθωριστικών

πιέσεων, αν όχι όλοι, έχουν πλέον αντιστραφεί», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Λισαβόνα.

Ενώ ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, δήλωσε ο Σεντένο, τα επιτόκια θα παραμείνουν σε περιοριστικό έδαφος, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να αυξήσει τα τρία βασικά επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Κατά συνέπεια, το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα αυξηθούν σε 4,00%, 4,25% και 3,50% αντιστοίχως, με ισχύ από τις 21 Ιουνίου 2023.

ΣεντένοΕΚΤπληθωρισμόςΤιμέςεπιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
senteno-meionontai-oi-times-stis-agores--den-ftanoun-stin-oikonomia.htm
Τυχαία Θέματα