Σεντένο (ΕΚΤ): Χρειάζεται ψυχραιμία στη νομισματική πολιτική

17:54 1/9/2022 - Πηγή: Reporter

Ηχηρό μήνυμα προς την ΕΚΤ να μη λάβει βιαστικές αποφάσεις στις επόμενες κινήσεις της νομισματικής της πολιτικής, έστειλε ο κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Μάριο Σεντένο.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Σεντένο δήλωσε ότι «πρέπει να ανησυχούμε και να δρούμε συγχρόνως, με βάση τα νούμερα του πληθωρισμού που βλέπουμε. Αλλά επιπλέον πρέπει να θυμόμαστε ότι χρειάζεται

να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα σε αυτές τις διαδικασίες. Και πρέπει να οδηγούμαστε από υπομονή».

«Οι προκυκλικές πολιτικές είναι αυτές που θα πρέπει να αποφεύγουμε» τόνισε ο Πορτογάλος αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη ευρύτερου συντονισμού σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, ο Σεντένο ανέφερε πως «οι προβλέψεις όλων των θεσμών δείχνουν πως ο πληθωρισμός θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται και πως θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά -ίσως περισσότερο σταδιακά από αυτό που θέλουμε- στα επίπεδα που θέλει η ΕΚΤ».

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ αναμένεται την άλλη Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, να ανακοινώσει νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της, προκειμένου να ρίξει τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης από τα σημερινά του νούμερα, με στόχο να φτάσει το 2%.

ΣεντένοΕΚΤΝομισματική ΠολιτικήΕυρώπηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα