Σε υψηλό διετίας το ράλι του ευρώ-Στρώνει... χαλί στην ΕΚΤ

19:18 1/9/2020 - Πηγή: Reporter

Το ράλι του ευρώ έφτασε στο απόγειό του την Τρίτη, καθώς αυξήθηκε πάνω από 1,20 δολάρια για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια, εν μέσω ευρείας αδυναμίας του αμερικανικού νομίσματος.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο 0,6% στα 1,2011 $ προτού υποχωρήσει και πάλι ελαφρώς στο 1,1990 $.

Οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές του ευρώ, καθώς οι long θέσεις στο νόμισμα υπερτερούν συντριπτικά. Αντίθετα, ο

δείκτης Spot Bloomberg Dollar για το αμερικανικό νόμισμα άγγιξε το χαμηλό των δύο ετών.

Το ευρώ σημείωσε ράλι πάνω από το 11% από τα τέλη Μαρτίου όταν η πανδημία του κορονοϊού έτρεξε στις αγορές.

Η πολιτική απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ιό – με το κοινό ταμείο ανάκαμψης και το μηχανισμό κοινού δανεισμού από τις αγορές – έχει υποστηρίξει το ευρώ, ενώ η κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν και να εισάγει τεράστιες ποσότητες ρευστότητας έχει υπονομεύσει το δολάριο, σημειώνουν αναλυτές.

Να σημειωθεί πως η ενίσχυση του κοινού νομίσματος, σε συνδυασμό με τον αναπάντεχα χαμηλό πληθωρισμό της Ευρωζώνης, ανοίγει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη νομισματική χαλάρωση από αυτή που έχει ήδη εξαγγείλει.

ευρώΕυρώπηΕυρωζώνηδολαριοΗΠΑπανδημίακορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα