Σε Βρετανία και Βρυξέλλες η πρώτη... έξοδος Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 11-13 Ιουνίου για τη σύνοδο κορυφής της G7 και στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου,

όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (23/4) ο Λευκός Οίκος.

Αυτό θα είναι και το πρώτο ταξίδι του Μπάιντεν εκτός ΗΠΑ, καθώς λόγω της πανδημίας έχει περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις του.

Πηγές από τον Λευκό Οίκο σημειώνει πως θα έχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ για πολυμέρεια, μετά από τετραετή ένταση των σχέσεων με τους Ευρωπαίους συμμάχους υπό τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ.

Στην Κορνουάλη της Αγγλίας, ο Μπάιντεν, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησής του "θα εργαστεί για να προωθήσει τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες των ΗΠΑ για τη δημόσια υγεία, την οικονομική ανάκαμψη και την αλλαγή του κλίματος.

Θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με άλλους ηγέτες της G7, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Εν συνεχεία, στις Βρυξέλλες, ο Μπάιντεν θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ προκειμένου να "επιβεβαιώσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ, την υπερατλαντική ασφάλεια και τη συλλογική άμυνα".

Στο διάστημα της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει επίσης σε σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΜπάιντενΗΠΑΒρετανίαΚορνουάληΒρυξέλλεςΕΕΝΑΤΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Βρυξέλλες, Μπάιντεν,vretania, vryxelles, bainten