Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας και το μέτωπο της οικονομίας.

Ειδικότερα, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,40% στις 12.964 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 αυξάνεται κατά 1,46% στις 6.100 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύεται 1,79% στις 4.984 μονάδες.

Θετικά κινούνται και οι αγορές της περιφέρειας. Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB κερδίζει 1,36% στις 19.962 μονάδες, ενώ στη

Μαδρίτη ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 1,46% στις 7.071 μονάδες. Μικρότερα κέρδη καταγράφει ο πορτογαλικός PSI 20, ο οποίος ενισχύεται 0,75% στις 4.391 μονάδες.

Θετικά κινούνται επίσης τα χρηματιστήρια της Ρωσίας. Ο MOEX κερδίζει 0,86% στις 3.021 μονάδες, ενώ ο RTSI αυξάνεται 1,53% στις 1.281 μονάδες. Στην Τουρκία, ο BIST 100 κερδίζει 0,29% στις 1.113 μονάδες.

Αναφορικά με το μέτωπο της πανδημίας, την κατεπείγουσα έγκριση άδειας για τη χρήση πλάσματος παραγόμενου από το αίμα ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί μετά τη μόλυνσή τους από τον κορονοϊό, ως θεραπεία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την είδηση «ιστορική επιτυχία» που θα «σώσει σημαντικό αριθμό ανθρώπινων ζωών».

Παράλληλα, αμετάβλητη διατηρεί την πρόβλεψή της για συρρίκνωση κατά 11% της γαλλικής οικονομίας φέτος εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει όσον αφορά τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας η γαλλική κυβέρνηση. «Μολονότι σημειώθηκε ισχυρή ανάκαμψη την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου, από τώρα ως το τέλος του έτους υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα, κυρίως το Brexit, οι αμερικανικές εκλογές και το νέο κινεζικό πενταετές σχέδιο. Όλα αυτά θα επηρεάσουν το παγκόσμιο εμπόριο και ως εκ τούτου την ανάπτυξη της Γαλλίας», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ.

Στην Τουρκία, την απόφαση για διατήρηση του βασικού της επιτοκίου αποφάσισε για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας. Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα διατήρησε το βασικό επιτόκιο της στο 8,25% την Πέμπτη, έχοντας λάβει πρόσφατα έμμεσα μέτρα για την αύξηση του κόστους δανεισμού, επιβραδύνοντας την υποχώρηση της λίρας.

ΕυρώπηΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα