Σε θετικό έδαφος γυρίζει η Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Αλλαγή σκηνικού στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, καθώς μετά το πτωτικό ξεκίνημα, οι δείκτες ανακάμπτουν, με ώθηση από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Από κοντά και οι βιομηχανικές μετοχές χάρη στα κέρδη των United Parcel Service, Boeing και United Airlines Holdings. Οι δύο τελευταίες ανεβαίνουν λόγω των προσδοκιών για κρατική ενίσχυση των αερομεταφορέων, σε περίπτωση που λάβει το πράσινο φως το προτεινόμενο πακέτο των 2,4 δισ. δολαρίων από τους

Δημοκρατικούς.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις των Δημοκρατικών με τον Λευκό Οίκο για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης. Έτσι, οι Δημοκρατικοί προετοιμάζουν ένα μικρότερο πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους περίπου 2,4 τρισ. δολ. που θα περιλαμβάνει βοήθεια για αεροπορικές εταιρείες, εστιατόρια και μικρές επιχειρήσεις. Ωστόσο, το ύψος του προτεινόμενο πακέτου παραμένει σημαντικά υψηλότερο από το ύψος των δαπανών που είναι διατεθειμένοι να εγκρίνουν οι Ρεπουμπλικανοί.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,94% στις 27,066.36 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,28% στις 3,288.30 μονάδες και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 1,86% στις 10,870.73 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Σε ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες οδεύουν τα συμβόλαια πετρελαίου, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για πλήγμα στη ζήτηση καυσίμων από τα ενισχυμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ επανεκκινούν και οι λιβυκές εξαγωγές αργού.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το αμερικανικό αργό χάνει 11 cents στα 40,20 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ 7 cents στα 41,87 δολάρια το βαρέλι. Αμφότερα τα συμβόλαια βρίσκονται σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 3%.

Με αρνητικό πρόσημο κλείνει, όπως φαίνεται, και ο χρυσός την Παρασκευή, κινούμενος κοντά σε χαμηλό δύο μηνών, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο στο δολάριο. Πιο συγκεκριμένα το συμβόλαιο του χρυσού στη spot διολισθαίνει 0,3% στα 1,862.95 δολάρια ανά ουγκιά. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο χρυσός κινείται χαμηλότερα κατά 4,4%

Wall StreetΕμπορεύματαΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσόςDow JonesNasdaq
Keywords
Τυχαία Θέματα