Σε... τεντωμένο σχοινί η ΕΕ για το Ουκρανικό

09:06 1/2/2022 - Πηγή: Reporter

Η ΕΕ πρόκειται σήμερα να εγκρίνει επίσημα ένα πακέτο έκτακτης βοήθειας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, το οποίο υποσχέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά τη πρόσφατη επίσκεψη στο Κίεβο.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί αφότου η Ρωσία συγκέντρωσε στρατεύματα στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας — αν και η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει εισβολή. Ενώ γίνονται προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται

για πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν στη Ρωσία.

Η ισορροπία είναι βέβαια δύσκολη. Δεν είναι απλό να "πονέσει" η Μόσχα χωρίς να βλάψει περισσότερο τις χώρες της ΕΕ που βασίζονται σε αυτήν για τον ενεργειακό τους εφοδιασμό.

Ο τομέας του φυσικού αερίου - η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης - είναι ένας από τους πολλούς κλάδους που μπορεί να στοχοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών, των μετάλλων, της τεχνολογίας και των ειδών πολυτελείας.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει «προσωπικές κυρώσεις, οικονομικές κυρώσεις, εμπορικές κυρώσεις, οικονομικές κυρώσεις», είπε, πάντως, ο Ντομπρόβσκις.

ισορροπίαΕΕΡωσίαΟυκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ουκρανικό,oukraniko