Αρκουμανέας: Κάποιοι νοσηλευτές στο γηροκομείο νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Πέμπτης η επιχείρηση μεταφοράς ηλικιωμένων σε γηροκομείο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν την Πέμπτη δεκάδες θετικά κρούσματα στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, μεταφέρονται 21 ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής όπως ο Ευαγγελισμός και το Σισμανόγλειο, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργεία του δήμου Αθηναίων, από το πρωί, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρίσκεται η δομή.

Για πολύ μεγάλη διασπορά κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, τονίζοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τους 40, ενώ όπως υποστήριξε κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

«Θα πρέπει καταρχάς να βγάλουμε τα συμπεράσματα γνωρίζοντας τα πλήρη δεδομένα για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, και ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στους οίκους ευγηρίας. Πρέπει να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, με μέτρα όσον άφορα τους εργαζομένους ή τους προμηθευτές» υπογράμμισε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας - Υγείας του Παιδιού στην Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

κορονοιόςΚΡΟΥΣΜΑΤΑγηροκομείοΑθήναΆγιος ΠαντελεήμοναςΠαναγιώτης ΑρκουμανέαςΤάκης ΠαναγιωτόπουλοςΕΟΔΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα