Σε «ελεύθερη πτώση» οι αποστολές smartphone το 2022

Το χαμηλότερο ετήσιο σύνολο αποστολών smartphone από το 2013 καταγράφθηκε το 2022 «λόγω της σημαντικά μειωμένης καταναλωτικής ζήτησης, του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων».

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, οι εταιρείες ηλεκτρονικών συσκευών απέστειλαν 300,3 εκατομμύρια smartphones το τρίμηνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας πτώση 18,3% από έτος σε έτος.

Συνολικά, για το 2022 ανεστάλησαν 1,21 δισεκατομμύρια

smartphones, αριθμός που αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ετήσιο σύνολο αποστολών από το 2013, σύμφωνα με έκθεση της IDC που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (25/1).

«Δεν έχουμε δει ποτέ αποστολές στο εορταστικό τρίμηνο να είναι χαμηλότερες από το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, η εξασθενημένη ζήτηση και το υψηλό απόθεμα έκαναν τους πωλητές να μειώσουν δραστικά τις αποστολές», δήλωσε η Nabila Popal, διευθύντρια έρευνας στην IDC.

Διατήρησε την κυριαρχία της η Apple

Η Apple, ωστόσο, διατήρησε τη θέση της ως ο νούμερο ένα κατασκευαστής smartphone στον κόσμο. Ο τεχνολογικός γίγαντας των ΗΠΑ απέστειλε 72,3 εκατομμύρια iPhone το τέταρτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 14,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την IDC.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple αντιμετώπισε μια σειρά ζητημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, αφού το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής iPhone στον κόσμο στο Zhengzhou της Κίνας «χτυπήθηκε» από το ξέσπασμα του Covid-19, καθώς και τις διαμαρτυρίες εργαζομένων.

Από την άλλη, η Samsung, ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά των smartphones, είδε τις αποστολές να μειώνονται κατά 15,6% σε ετήσια βάση, στα 58,2 εκατομμύρια μονάδες.

smartphonesΑποστολές2022Apple
Keywords
Τυχαία Θέματα