Σε ανοδική τροχιά η Wall Street-Ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

17:25 3/8/2020 - Πηγή: Reporter

Κέρδη σημειώνουν οι τρεις βασικοί δείκτες του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου του πλανήτη στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου. Οι επενδυτές λαμβάνουν ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα, ενώ θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,45% και διαπραγματεύεται στις 26.547,33 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,54% στις 3.288,47 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq

ενισχύεται κατά 1,10% στις 10.863,76 μονάδες.

Να σημειωθεί πως σε ανοδικό τέμπο συνεχίζουν οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ μικτή ήταν η εικόνα των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Στη χρηματιστηριακή επικαιρότητα, η πρόθεση της Microsoft να αποκτήσει τις δραστηριότητες της εφαρμογής της TikTok και η ως επί των πλείστον καλύτερων του αναμενομένου εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2020, που αντισταθμίζουν την απουσία συναίνεσης στο Λευκό Οίκο για ένα νέο πακέτο οικονομικής στήριξης.

Έτσι, η μετοχή της Microsoft κατέγραφε ισχυρή άνοδο στην έναρξη της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θέλει να αποκτήσει τα δικαιώματα της κινεζική εφαρμογής TikTok και να έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, στο πεδίο των διαπραγματεύσεων για το πακέτο στήριξης, παραμένουν έως έναν βαθμό οι διαφωνίες μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για την επίτευξη ενός κοινού πλαισίου συμφωνίας για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Η πορεία των διαπραγματεύσεων θα κρίνει και το ανάλογο θετικό ή αρνητικό κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street.

Wall StreetΚογκρέσοMicrosoftTikTok
Keywords
Τυχαία Θέματα