Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street- «Παίζεται» το πρόσημο

17:48 4/4/2023 - Πηγή: Reporter

Στάση αναμονής διατηρούν οι επενδυτές στη Wall Street εν όψει ανακοινώσεων ορισμένων οικονομικών στοιχείων, που θα τους δώσουν κρίσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η νομισματική πολιτική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, καθώς ανάλογα με το τι θα ανακοινωθεί η Fed θα προβεί είτε σε νέα αύξηση των επιτοκίων είτε σε παύση των απανωτών αυξήσεων.

Τα στοιχεία αφορούν

την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ η επιφυλακτικότητα παραμένει και λόγω της απόφασης του OPEC+ να μειώσει δραστικά την παραγωγή του πετρελαίου. Τα στοιχεία για την απασχόληση θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία, πάντως, η Wall Street θα είναι κλειστή λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής για τους Καθολικούς.

Στις συναλλαγές της Τρίτης (4/4), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,06% στις 33.580,11 μονάδες, ενώ αντίθετα ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,11% στις 4.129,10 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,26% στις 12.220,69 μονάδες. Ο Dow Jones και ο S&P 500 προέρχονται από τετραήμερο ανοδικό σερί.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η μετοχή της Tesla, καθώς οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της που κατασκευάζονται στην Κίνα αυξήθηκαν τον Μάρτιο.

WALL STREET ΗΠΑOPECTesla
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα